SAKSANHIRVI (Cervus elaphus)
Joulun alla pääsee parhaiten tunnelmaan ravitsemalla itseään varsin makoisalla saksanhirven lihalla.
Ihan äpöstelemään ei toki kannata ryhtyä lihan hintavuuden vuoksi - paastota kannattaa muutenkin jotta aattona olisi varaa kinkkuun, laatikoihin, erinäisiin koruihin ja potkukelkkoihin, unohtamatta isin omaa sukkavodkaa, joka on varteenotettava apu henkiselle tasapainolle.
Mutta asiaan, eli tarvikkeita etsimään...
+ Saksanhirven kruunukyljyksiä, 1 per aristokraatti, 2 per maatiainen
+ Valkoviinietikkaa
+ Fenkolinsiemeniä
+ Tuoretta timjamia
+ Valkosipulia
+ Suolaa ja mustapippuria
Kuten taas huomata saattaa resepti ei hirveästi koreile monimutkaisuudellaan mutta silti pohjautuu ranskalaisiin perinteisiin ja on säväyttävä.
Murjo valkosipuli ja timjami oliiviöljyyn - tulos on ihan hirveen kivaa tahnaa. Tahnaa saa olla paljon.
Murskaa fenkolinsiemenet, kippaa ne valkoviinietikkaan ja lisää seos tahnaan. Valkoviinietikkaa ei tarvita hirveästi, vain loraus 4:lle pihville.
Hiero ihan hirveesti mustapippuria kyljyksiin - viskaa kyljykset marinadiin. Ja koko projekti jääkaappiin (30min-2h).
Sitten jos olet hirveän reteä yksilö ja Pernod'n ystävä, lirautat sitä marinadiin sopivasti - suhteessa tietty itse juomaasi määrään.
Grilliin hirveä porotus ja kyljen kappaleet ritilälle. Näin talvisin suosittelen grillikaveriksi vahvaa brandya, se pysäyttää miettimään - pysäytti bolsevikitkin Lokakuun Vallankumouksen aikana Talvipalatsiin viikoiksi.
Paista kaistaleita 2-3 minuuttia per puoli ja laita yläritilälle hengittämään 5 minuutiksi (tahi uuniin 200 astetta).
Juomaksi ehdottomasti Bellingham The Maverick Syrah. Kallista? Totta helvetissä, niin on safkakin!
sunnuntai 14. joulukuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti