sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Nyt saa punakuono tuta!

SAKSANHIRVI (Cervus elaphus)

Joulun alla pääsee parhaiten tunnelmaan ravitsemalla itseään varsin makoisalla saksanhirven lihalla.





Ihan äpöstelemään ei t
oki kannata ryhtyä lihan hintavuuden vuoksi - paastota kannattaa muutenkin jotta aattona olisi varaa kinkkuun, laatikoihin, erinäisiin koruihin ja potkukelkkoihin, unohtamatta isin omaa sukkavodkaa, joka on varteenotettava apu henkiselle tasapainolle.

Mutta asiaan, eli tarvikkeita etsimään...


+ Saksanhirven kruunukyljyksiä, 1 per aristokraatti, 2 per maatiainen
+ Valkoviinietikkaa
+ Fenkolinsiemeniä
+ Tuoretta timjamia
+ Valkosipulia
+ Suolaa ja mustapippuria

Kuten taas huomata saattaa resepti ei hirveästi koreile monimutkaisuudellaan
mutta silti pohjautuu ranskalaisiin perinteisiin ja on säväyttävä.

Murjo valkosipuli ja timjami oliiviöljyyn - tulos on ihan hirveen kivaa tahnaa. Tahnaa saa olla paljon.

Murskaa fenkolinsiemenet, kippaa ne valkoviinietikkaan ja lisää seos tahnaan. Valkoviinietikkaa ei tarvita hirveästi, vain loraus 4:lle pihville.

Hiero ihan hirveesti mustapippuria kyljyksiin - viskaa kyljykset marinadiin. Ja koko projekti jääkaappiin (30min-2h).

Sitten jos olet hirveän reteä yksilö ja Pernod'n ystävä, lirautat sitä marinadiin sopivasti - suhteessa tietty itse juomaasi määrään.

Grilliin hirveä porotus ja kyljen kappaleet ritilälle. Näin talvisin suosittelen grillikaveriksi vahvaa brandya, se pysäyttää miettimään - pysäytti bolsevikitkin Lokakuun Vallankumouksen aikana Talvipalatsiin viikoiksi.

Paista kaistaleita 2-3 minuuttia per puoli ja laita yläritilälle hengittämään
5 minuutiksi (tahi uuniin 200 astetta).

Juomaksi ehdottomasti Bellingham The Maverick Syrah. Kallista? Totta helvetissä, niin on safkakin!


Nimenomaan näin! Kyllä jenkkipojatkin osaa. Perkele!

Ei kommentteja: