maanantai 24. marraskuuta 2008

Potsi, punkku ja grilli - parhaat kaverit...

PORSAS (sus domesticus)

Tämä herkullinen eläin miellyttää aistejamme niin aamiaisen, lounaan, päivällisen kuin illallisenkin yhteydessä.



Tänään otamme robustin ystävämme sisäfileen illalliskäyttöön - sisäfileen, josta valitettavasti hyvin usein tehdään ruokaa joka kuivuudeltaan menisi koivuvanerista.


Tämä ruoka on kiitollinen siitä ettei se vaadi hirveätä näpertämistä mutta on silti näyttävää ja perkeleen hyvää.

+ P.J. Petkunterän sisäfilettä, niin että riittää tietty
+ Tuoretta basilikaa
+ Tuoretta timjamia
+ Valkosipulia
+ Suolaa ja mustapippuria


Tarraa fileeseen ja leikkaa pitkittäin koko fileen syvyinen viilto noin 1/3 fileen korkeudesta - nyt sinun pitäisi havaita kuinka fileeseen on muodostunut pitkä tasku.

Avaa nyt muodostunut tasku, nappaa paksummasta osasta ja leikkaa samanlainen tasku edellisen taskun pohjalta tälläkertaa ulospäin... (havainnollistava kuva)


Nyt sinulla pitäsi olla joko levy lihaa, tai jos leikkasit taitavasti jättäen päät kiinni niin eräänlainen tuplatasku.

Nyt jotta päästäisiin eteenpäin niin taputtelet sinne sisään suolaa, mustapippuria, helvetisti valkosipulia ja tuoretta basilikaa. Taskut kiinni (jos tarvitsee niin pari cocktailtikkua ajaa asian sulkijana).

Sitten grilliin inferno, viski vasempaan ja grillisuti oikeaan käteen.

Sudin tarkoitus on hellästi paijata pikku pylleröämme oliiviöljyllä johon on hienonnettu valkosipulia ja paljon timjamia.

Kun siltä tuntuu ota putte pois ja siivuta se tuuman paksuisiin paloihin (lorauta loput öljyseokset päälle). Tarjoile saparoveikkomme punaviinikastikkeen kera ja iske pöytään pari pulloa pinot noiria jottei ketään kaduta jos epäonnistuit ruoassasi.


(Jos ruoka on kuivaa paistelit sitä yksinkertaisesti liian pitkään, myöskin saumapuolen pitäminen liekkejä kohti ei ole hyvä idea. Muista myös heti alussa hyvin nopeasti kärventää putte joka puolelta jottei mehut pääse lihassyiden läpi heti ulos)

Ei kommentteja: